divendres, 1 de gener del 2010

2010, ple d'il·lusions i compromisos - 01-01-10

El 24 de gener del 2010 farà 6 mesos que som a Nicaragua. La Mònica tornarà a Catalunya i en Josep allargarà l’estada fins al 23 d’abril.

Hem deixat enrere un any, el 2009, complicat. S’ha parlat tant i tant de la crisi econòmica, però, com sempre, gairebé mai de les crisis humanes. La pobresa, la marginalitat i la corrupció, entre altres, han marcat aquest any que acomiadem.
Nosaltres enguany hem conegut de ben a prop aquests conceptes. Nens que ploren de gana (el secretari general de les nacions unides, Ban Ki-moon, inaugurà la conferència a Roma dient que "avui moriran 17.000 nens al món", un cada sis segons), un poble marginat i l’extrema corrupció política. Res d’excepcional, a l’Europa que coneixem tot continua igual per a alguns ciutadans, tot i els 75 milions de pobres, els immigrants marginats i perseguits i els casos de corrupció política que es destapen dia rere dia(Déu n’hi do, a Catalunya i Balears!) .
Però com em diu un bon amic, en Joan Surroca, “La vida és dinàmica i cal reconduir cadascuna de les activitats, de les vivències i també la solidaritat. Ara es respiren altres aires, però el més important és que personalment intentem no defallir”.
Volem que el 2010 ens porti una realitat que comença a canviar. Per això, des de Nicaragua, us desitgem un any ple d’il·lusions i compromisos per començar a instaurar una justícia social mínima i uns valors diferents.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Felicitats i un bon any per tots dos.
Us volem aviat a Vic