dimarts, 28 de juliol del 2009

ON ANEM?



El nostre destí els propers 6 mesos serà un poble de Nicaragua que es diu Somoto, un municipi que, des de fa uns 12 anys, està agermanat amb Vic mitjançant Assomvic, un agermanament de la societat civil de Somoto i de Vic.

Avui us volem donar unes quantes dades sobre el país i el municipi, però primer explicarem una mica l’itinerari previst.

Dia 30 sortirem a les 10 del matí de Barcelona i arribarem a 2/4 de vuit del vespre a Managua, és a dir, a 2/4 de 4 de la nit als Països Catalans. Això vol dir que viureu 8 hores avançats respecte de nosaltres! El viatge és llarg però la il·lusió que hi hem posat farà que les hores no es facin pesades.

El trajecte serà Barcelona-Amsterdam, Amsterdam-Panamà i, finalment, Panamà-Managua, un total de 18 hores.

Els primers dies ens quedarem a Managua, a casa d’uns molt bons amics, la Montse i en Quim, que ens donaran informació sobre el que passa a Nicaragua i com està la situació social i política, una informació necessària per tenir una millor aproximació a la realitat actual nica.

Els records segurament ens faran tenir enyorança, però les noves vivències ens faran construir un món ple d’esperances.

Com diu en Pere Casaldàliga “La solidaritat és, per sobre de tot, la proclamació, la reivindicació, la implementació de la Justícia”.

Continuació les dades que us havíem promès: